Värmdös Stolthet

Värmdö - Hotell Restaurang
3 - 1

Matchen börjar med att vi vinner tekningen. Redan då märktes det från läktaren hur lagmoralen i Värmdö ökande något enormt!
Efter cirka fem minuters bolldominans av Värmdö tyckte Lucas Schuber att det var dags att visa grabbarna från hotell vart skåpet ska stå. Lucas tryckte då in 1-0 målet. Bra gjort Lucas.
När det nästan är halvlek är grabbarna trötta. Laget väljer att fortsätta låta Robert Ingre och Anton Ullenius spela trots att de nästan varit inne på plan hela tiden, då de gjort otroligt bra ifrån sig både i försvarszon och anfallszon tillsammans. Dessa två spelare tillsammans utgjorde ett otroligt bra spel och kemin mellan dem kunde knappast bli bättre. Robert Ingre får tag i bollen i eget hörn, dribblar upp bollen upp mot halvaplan och ser en passningsmöjlighet då Anton Ullenius ställt sig i skottläge och när bollen når Anton styr han upp den i krysset och motståndarlaget stod mållösa!
3-0 målet gick till genom att Jacob "dunderskottet" Foghammar , snyggt tog bollen från Motståndarnas bästa spelare. Dunderskottet sprang upp med bollen på offensiv planhalva , fintar inte bara en utan tunnlar den andra backen. Jacob laddar ett skott som går stenhårt i ribban och studsar sedan ut till Axel Andersson. Axel som står helt fri missar också första skottet men lyckas till slut få in bollen genom att slå på målvaktens fingrar. Defenitivt inte det snyggaste målet, men mål som mål.
Känt på skolan är att hockeyspelare inte har alltför mycket att hänga i julgranen innanför pannbenet. Så när Värmdös herrar kände sig nöjda med 3-0 gör lagets enda hockeyspelare Anton Wase (Endast med för att skada motståndarna) självmål. Så tyvärr fick inte vår målvakt Filip Ausmaa hålla nollan denna match eftersom Anton blev så förvirrad när vi bytte sida.
Matchens Hjälte: Anton Wase

Värmdö - Fryshusets Gymnasium (Innebandylinje)
1 – 0
För att gå vidare i DM var Värmdö tvungna att vinna denna match mot ett lag som tränar 5 dagar i veckan tillsammans. Detta kändes tungt, men inte som en omöjlighet. Första halvlek domineras faktiskt av FG och det börjar kännas tungt för Värmdös pojkar. När det är ca 5 minuter kvar i matchen får FG iväg ett kanonskott som räddas av Filip Ausmaa i målet. Robert Ingre ser en öppen yta och börjar genast löpa. Filip ser att detta kan komma och vara det avgörande ögonblicket och kastar därför bollen till Robert. Robert som sprungit en liten bit in på deras planhalva känner då att han kan göra mål och skjuter därför iväg ett skott utan dess like rakt upp i krysset. FG’s coach blir rasande och tar time-out. Värmdös grabbar bestämmer då att köra taktiskt och försöka behålla 1-0 och spela defensivt.
I desperation skjuter FG in en boll framför mål i slutsekunderna, den studsar lite lurigt mot två andra motståndarspelare som står vid bortre stolpen. Som tur är märker Anton Ullenius detta och sina blixtsnabba reflexer lyckas han nudda bollen så att de missar den och den studsar forbi.

Matchens Hjälte: Anton "Ulle" Ullenius